Et himmelsk farvel og på gensyn

Efter fire dage med himmelsk fart på i Herning, bliver hele arrangementet rundet af med en stor udendørs afslutningsgudstjeneste og ceremoni i Birk Skulpturpark til lyden af salmer, prædiken og fællesskab.

Under åben himmel nyder hundredvis af fremmødte solens stråler, mens der på scenen bliver læst tekster og bedt kirkebøn. Gudstjenesten er afslutningen på fire dage i Herning, hvor mennesker fra nær og fjern og med forskellig baggrund har været samlet til en kirkelig festival, hvor gudstjenester, koncerter, debatmøder og byvandringer er blevet blandet med kirke, samfund og kultur. Alt sammen under temaet ”gå med”. 

  • Det har været fantastisk at opleve dagene i Herning, og der er grund til taknemmelighed. Der er skabt et nyt perspektiv for, hvordan vi møder livet og hinanden. Beslutningen om at gå med betyder, at man giver slip på noget af sit eget og udforsker det ukendte. I udfoldelsen af det ukendte oplever man måske nye nuancer af hinanden og livet, siger Lars Bo Olesen, næstformand i lokalkomiteen for Himmelske Dage på Heden. 

Undervejs i gudstjenesten synger Silkeborg Højskoles storekor den nye salme ”Dommen er faldet, ingen appel”, der er lavet i anledning af afslutningsgudstjenesten. Salmen er skrevet af Marianne Søgaard, og den handler om klimakrise og om relationen mellem menneske og klode set i lyset af et syndefald.  

Biskoppen giver stafetten videre

Efter gudstjenesten får biskoppen over Viborg Stift ordet og takker af for denne gang. 

Han retter i sin tale særligt en tak til lokalkomiteen for Himmelske Dage samt de frivillige, der har ydet en stor indsats for at få arrangementet til at fungere. Derudover retter han også en stor tak til alle de, der har haft lyst til at gå med. 

  • Tusind tak fordi I har været hinandens medvandrere i disse dage. Det har været dage, hvor kirke og by er smeltet sammen, og hvor troens mangfoldighed har foldet sig ud i fuldt flor. Verdens store emner har været på dagsordenen. Der er blevet diskuteret, samtidig med at der andre steder har været bøn og stilhed. Der har været plads til et spirituelt rum, der alt for ofte springes over i en travl hverdag, siger Henrik Stubkjær, biskop i Viborg Stift. 

Til slut udløser biskoppen spændingen, da han rækker stafetten videre til næste vært for Himmelske Dage. Det bliver Roskilde Stift, og det kommer til at foregå i Kristi himmelfart 2022. 

DR K sender indslag fra dagens afslutningsgudstjeneste og ceremoni kl.17 søndag den 2 juni. 

Mere info om den nye salme ”Dommen er faldet, ingen appel” kan findes her: https://www.himmelskedage.dk/ny-salme-til-afslutningsgudstjenesten/

 

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden