Himmelske Dage gået i gang

Onsdag formiddag gik det i gang. De første mennesker gik med på vejen mod Himmelske Dage på Heden.”

23 pilgrimme startede deres vandring ved Karup Kirke. En vandring, der skal føre dem frem til Himmelske Dages åbningsgudstjeneste på Torvet i Herning torsdag kl. 14.

Ved starten fortalte en af initiativtagerne, Karen Stubkjær, at der for hende var oplagt, at der skulle indgå pilgrimsvandring i Himmelske Dage, ikke mindst når arrangementets motto er ”gå med”.

Pilgrimsvandringen, som hurtigt blev udsolgt, består af en vandring onsdag på cirka 23 kilometer og cirka 13 kilometer torsdag efter en overnatning ved Gjellerup øst for Herning.

De 23 deltagere kom fra det meste af Jylland, og også et par deltagere fra Sydfyn. De glædede sig alle, da det efter en andagt i Karup Kirke gik syd på i retning mod Herning.

Den første strækning på pilgrimsvandringen foregik i stilhed.  Den slags stilhedsvandringer var der indlagt to af.

– Jeg har gået pilgrimsvandring før, og det er en vidunderlig følelse at gå med Gud. Man får gode oplevelser i naturen, og man møder andre mennesker. Faktisk er noget af det størst at gå i stilhed sammen med de andre, siger Lotte Bonding fra Viborg, som bliver suppleret af Ivan Christensen fra Tjørring:

Ivan Christensen fra Tjørring glæder sig til Himmelske Dage med masser af oplevelser og masser af snak om Gud.

– Jeg har prøvet det en enkelt gang før, og det er noget helt særligt at møde Gud der i naturen, i luften, i blæsten, i  hans skaberværk. Jeg bruger det til en pause fra hverdagen, finde ro og lytte til, hvad Gud taler til mig. Det er et åndehul med Gud i centrum, siger Ivan Christensen.

Masser af oplevelser

Men Himmelske Dage er for Ivan Christensen meget mere end pilgrimsvandringen.

– Der er så meget ved Himmelske Dage, jeg glæder mig til. Der vil være masser af oplevelser og masser af snak om Gud. Der bliver rig lejlighed til at opleve andre måder er tro på Gud. Det bliver spændende. Og så er der jo det himmelske show lørdag aften i Boxen. Det bliver stort, siger Ivan Christensen.

Deltagerne i den lange prilgrimsvandring mødes torsdag formiddag med andre pilgrimsvandrere i Gjellerup, så der bliver en større folk, der går den sidste halve snes kilometer ind til Torvet i Herning. Samtidig starter kortere pilgrimsvandringer i Rind, i Skibbild og i Sunds, således der kommer pilgrimme til åbningsgudstjenesten fra både, øst, syd, vest og nord.

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden