Hiphopstjerner, Bach-kantater, jazzkoryfæer og fællessang

Der er store musikoplevelser i vente på Himmelske Dage 2019. Musikudvalget har sat alt ind på at komme musikspektret rundt, og lover at kræsne koncertgængere har virkelig meget at glæde sig til – uanset ens kirkelige ståsted.

‘Vi har været optaget af at vise så mange sider af kirkelig musik som muligt’, fortæller musikudvalgsformand Johannes Konstantin Neergaard. ‘Både den musik der tilhører kirkelig tradition, den musik der sætter nye kirkelige dagsordener og den musik, der knytter til kristen tro uden som sådan at være kirkemusik.’

Bredt udvalg

Det bredt besatte musikudvalg har arrangeret musikindslag på mage af Hernings scener, og blandt koncerterne vil de gerne fremhæve både spændvidden, men også den høje kvalitet:
Concert Clemens

En sjælden oplevelse

• Ønsker man at opleve det absolut ypperste fra kirkemusiktraditionen vil vokalgruppen Concert Clemens og Jens Astrups barokensemble opføre to Bachkantater i Herning Kirke. Det hører absolut til sjældenhederne, man får lov at opleve en gennemført professionel opførelse af denne udødelige kirkemusik – men her den oplagte chance!
Janne Mark.

Musik der går verden rundt

• Helt nye bud på kirkemusikken vil kunne opleves i stærkeste opstilling med opsigtsvækkende internationalt islæt. Janne Mark optræder på Fermaten med sin faste trio fra Brorsons Kirke  – til lejligheden udvidet med ingen ringere end den verdenskendte norske fele/violin-mester Nils Økland. Det er musik, der lige nu går verden rundt – i kraft af Janne Marks udgivelse på det prestigefyldte tyske pladeselskab ACT.
Jonas Petersen
• Sangskriveren Jonas Petersens ‘Hymns From Nineve’ kan også opleves på spillestedet Fermaten. Med fire albums bag sig, er der her tale om et af dansk pop/rockmusiks store navne. Den mere eksperimenterende elektronika/indiemusik er ligeledes på Fermatens plakat i kraft af en koncert med bandet Himmelblå, som fortolker gamle danske salmer.
Hillsong

Lovsang

• Hillsong Danmark, ELO og OC Worship er tre stærke navne ved en koncert, der knytter sig til den kristne lovsangstradition, hvor iørefaldende, nutidig musik kobles sammen med det kristne budskab. Det verdenskendte fænomen Hillsong får på denne måde plads ved siden af den danske rapper ELO, som nåede finalen i DR’s karrierekanonen i 2018.
Den danske salmeduo

Intime oplevelser

Ud over de nævnte highlights, nævner Johannes Konstantin Neergaard også et stort antal mere intime oplevelser – ikke mindst med fællessang som bærende element. Selv står han og foreningen Forum For Rytme I Kirken bag et arrangement på Scene 7 hvor fire hovedaktører bag nogle af Danmarks vigtigste salme- og sangbogsudgivelser vælger sange ud og Den Danske Salmeduo spiller til. Samme sted kan man også opleve en spændende koncert med nogle af Bob Dylans gospelsange – fremført af Dylan Gospel Revisited.

Herning by vil i det hele taget boble over af musik. Du kan møde musik uventede steder i bybilledet i løbet af ‘Himmelske Dage’: Et kirkekor i en tøjbutik eller en salmekvartet ved frokostrestauranterne på strøget. Glæd dig til musikalske overraskelser!

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden