Mød en af Obamas tidligere rådgivere til Himmelske Dage

Jeg voksede op som en minoritet af en minoritet, har Miroslav Volf tidligere udtalt til Kristeligt Dagblad. Hans far var præst i pinsebevægelsen, og familien boede i det ortodokse Serbien. Minoritetserfaringen på Balkan har sidenhen været med til at forme hans tanker om en politisk engageret kristendom i global multireligiøs verden.

Miroslav Volf er født i Kroatien i 1956, og er opvokset som protestant i byer med hhv. Katolsk og Ortodoks flertal. Han er uddannet i Kroatien og USA, men skrev sine afhandlinger under vejledning og indflydelse af Jürgen Moltmann ved universitetet i Tübingen i Tyskland. Undervejs i arbejdet med sine afhandlinger var han ansvarlig for oversættelsen af især Luthers tidlige værker til kroatisk. Hans baggrund personligt og teologisk rummer altså en meget stor bredde i forståelse tro og kultur og en skepsis overfor den selvtilstrækkelige kirke.

Rådgiver for Obama

I dag er han professor i Systematisk Teologi og leder af Centeret for Tro og Kultur ved Yale Universitet i USA. I de senere år har han bl.a. været rådgiver for Det Hvide Hus i Præsident Obamas embedstid og har undervist sammen med den tidligere britiske premierminister Tony Blair.

Han er verdenskendt for sin teologi angående forholdet mellem kirke og samfund – som han frem for alt præsenterer i sin bog fra 2013 ”A Public Faith – how followers of Christ schould serve the common good”. Wolf står for tanken om at evangeliet kalder til et engagement i offentlighedens problemstillinger. Kirken hører på den baggrund til i det offentlige rum, hvor evangeliet skal deles med hele offentligheden og kirkens skal blande sig i de offentlige anliggender.

Se udover grænserne

Han provokerer kirken til at se udover sine egne grænser og ud i det offentlige liv – som er vores alle sammens samfund. Et samfund som står over for kæmpestore spørgsmål. For ham er kirken kun kirke når den ser ud over egne grænser. Dermed går han også op imod den europæiske populistiske strømning, som forsøger at bruge de kristne værdier til at befæste og afgrænse fællesskabet.

Miroslav Volf kommer til at udfordre sine tilhørere på hvad kirken er og hvad kirkens opgave er i dag. Og som tilhører kan man forvent at gå fra foredraget med en fornemmelse af at være en del af det offentlige fællesskab, både med ansvar og håb.

Med en fornyet bevidsthed om at man må gå med – gå med i de problemer der er på dagsordenen.

Klik her for at læse mere om alle de internationale gæster til Himmelske Dage på Heden i Herning.

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden