Vores formål

Formålet med Himmelske Dage er på bredest mulig fælleskirkelig basis at samle mennesker - både til trospraksis og trosamtale. Det betyder, at der sættes fokus på hvad troen er. Der sker meningsudveksling, hvor man i fællesskab behandler kirkens opgaver og problemer i verden, ligesom der er et ønske om at drøfte og tage hånd om et praktisk engagement i samfundet – lokalt, nationalt, internationalt og fælleskirkeligt. Himmelske Dage vil gerne både styrke deltagerne i deres kristenliv i hverdagen, men også åbne op og byde indenfor til dialog og fællesskab.

Derfor laver vi Himmelske Dage
på heden

Som kirker og kristne vil vi gerne samles på tværs af kirkesamfund og kirkelige retninger til gensidig opmuntring, erfaringsudveksling og gudstjenestefejring. Vi vil gerne vise hinanden de muligheder og den mangfoldighed, der er i danske kirkeliv.

Himmelske Dage
vil gerne sætte fokus på

Tro

- som er en mangfoldig størrelse, som det enkelte menneske, og den enkelte kirke, bærer med sig på sin egen måde, men også som det udgangspunkt medmennesket og verden mødes ud fra. Tro kan vi hvile i, tro kan vi gøre, tro kan vi leve, og tro kan vi dele.

Samfund

– som både er små og store, fra villavejen til nationen og verden. De kan være formelle og uformelle, men vi eksister som mennesker altid i samfund. Derfor påvirker samfundet kirkens dagsorden og kirken samfundets dagsorden. Derfor ønsker vi at møde, engagere og udfordre hinanden.

Folkelighed

- der først og fremmest er en invitation til liv, til fællesskab, til samtale, til det vi deler og identificerer os med. Den udleves i musik, humor, kultur og fest, og er et element i alle aspekter af tilværelsen.

Bag Himmelske Dage

Himmelske Dage, de tidligere Danske Kirkedage, er det største fælleskirkelige event i Danmark og arrangeres hvert tredje år.
Der er rigtig mange frivillige med i arbejdet med Himmelske Dage på Heden.

Ledelsen bag eventen er en lokalkomité, som består af lokale kirkefolk.

  • Jens Christian Kirk (formand), Folkekirken
  • Lars Bo Olesen (næstformand), Åben Kirke, Frikirkenet
  • Karin Elisabeth Vestergaard, Ikast Kirke
  • Kristian Helms, Y’s Men
  • Kaare Nielsen, Den Katolske Kirke
  • Henning Kjær Thomsen, Viborg Stift
  • Hugo Martinussen (økonomiansvarlig)
  • Anne Mie Skak Johanson (sekretær)

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden