Overblik over de uforståelige verdensmål

Cafe med debatter, udstillinger og arrangementer, der giver inspiration til at gøre verden et bedre sted

Vi kan alle gøre noget. Og vi er godt på vej.  Det kræver blot, at vi i fællesskab går efter målene.

Det var det centrale budskab, da Verdensmålcafeen åbnede i Herning Bibliotek torsdag sidst på eftermiddagen. I alt 15 forskellige arrangementer bliver afviklet med de 17 verdensmål som omdrejningspunkt.

Mads Christoffersen, generalsekretæren i Danske Kirkers Råd, der er en af organisationerne bag Verdensmålscafeen, sagde ved åbningen, at kirkerne og missionsorganisationerne har en lang tradition for at arbejde med meget af det, der er stillet op i verdensmålene.

– For at nå de her mål, må alle træde til. Og alle kan gøre noget, sagde Mads Christoffersen.

Mange mål er i hus

Den officielle åbningstale blev holdt af Thomas Ravn-Pedersen, der er direktør i organisationen Vredens Bedste Nyheder, De har sat sig for at udbrede kendskabet til at det faktisk ikke står så skidt til i verden, som mange går og tror.

– Det går fremad med den gennemsnitlige levealder, med skolegang, med indkomster og så videre. Det blev klart for os, at man evaluerede på FN’s tidligere verdensmål. Nogle mål var ikke nået helt godt, men overraskende mange mål kom vi i hus med. Da FN så satte nye mål, var der grund til at tro på, at vi kan. Vi er blandt andet den generation, der kan afskaffe fattigdom, sagde Thomas Ravn-Pedersen.

Han sagde, at noget af det mest geniale ved de nye verdensmål er, der blev lavet letforståelige overskrifter og logoer.

– Med de symboler har vi skabt et verdenssprog, så vi alle kan forstå, hvilke fælles mål, vi arbejder frem mod, sagde Thomas Ravn-Pedersen, som erkendte at verdensmålene er knaldhamrende politiske men ikke partipolitiske. Uanset hvilken partifarve man har, er der noget at bidrage med

Har taget målene til sig

– Det er så fantastisk at se, hvordan man overalt i det danske samfund har taget verdensmålene til sig. Arkitektuddannelsen har det som en del af deres uddannelsesgrundlag. Erhvervslivet har taget verdensmålene til sig. Syd Djurs Kommune ar ansat en verdensmålskonsulent.  Det er sejt, at Herning Bibliotek har sat alle sejl indenfor at være del af den her Verdensmålscafé.

Ud over de praktiske tips til at nå målene, man her inder Himmelske Dage vil kunne opleve, er Verdens Bedste Nyheder gået i luften med en ny hjemmeside verdensmaal.org, der giver indsigt i, hvad man kan gøre som organisation, som kirke og som enkeltperson.

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden