Bibelrefleksion fredag – Citykirken

Bibelrefleksion
Mattæusevangeliet kap. 14 vers 22-33 – Vandringen på søen

Kirken, magthaverne og tro
Jesus møder sine disciple midt i stormen, hvor de er ængstelige og bange. Her opfordrer han dem til bevægelse og til at gå. Samme opfordring kunne gives videre til kirken/ magthaverne om at bevæge sig, fatte mod og gå.

Tro
Tro er noget vi hviler i, tro er noget vi gør, tro er noget vi lever, tro er noget vi deler. Troen på Jesus Kristus er kernen i kristendommen. Den kristne tro er mangfoldig og den enkelte og de enkelte kirker tyder den kristne tro, Bibelen, livet og eksistensen forskelligt, samtidigt med at de er en del af ét fællesskab, af én kirke og af én tro. Troen er det udgangspunkt vi møder samfundet og verden med.


Citykirken, Gl. Landevej 1, Herning. Bibelrefleksionen afholdes i kirkesalen. Bibelrefleksionen er på engelsk.


Bibelrefleksionen holdes af Olav Fykse Tveit

Olav Fykse Tveit er norsk teolog og har siden 2010 været generalsekretær i Kirkernes Verdens Råd (World Council of Churches). Han har tidligere haft en række poster i den norske kirkes ledelse, blandt andet som generalsekretær for dens mellemkirkelige råd. Før det har han både virket som præst og forsker og har opnået en doktorgrad i økumenisk teologi.

Som generalsekretær fungerer Tveit som øverste leder for Kirkernes Verdensråd, der er verdens største økumeniske (mellemkirkelige) organisation. Blandt hans vigtigste opgaver vil være at forsøge at strømline og modernisere Kirkernes Verdensråds tunge organisation.

Desuden skal han forsøge at holde samling på Kirkernes Verdensråd, der er præget af en stor spændvidde af vidt forskellige kirker fra de østlige ortodokse kirker over forholdsvis konservative protestantiske kirker til meget progressive protestantiske kirker. Tveit ønsker ikke blot at forene verdens forskellige kirker, men han har også markeret sig som tilhænger af religionsdialog og fredelig sameksistens mellem de forskellige religioner.

 

31. maj – 09:00
09:00 — 09:45 (45min)

Midtbyens kirker

Handicapvenlig, På engelsk, Toiletter

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden