Bibelrefleksion fredag – Fredens Kirke

Bibelrefleksion over Mattæusevangeliet kap. 14 vers 22-33 – Vandringen på søen

ved Kardinal Anders Arborelius


Fredens Kirke, Sjællandsgade 34 i Herning. Bibelrefleksionen afholdes i kirkerummet .


Kirken, magthaverne og tro
Jesus møder sine disciple midt i stormen, hvor de er ængstelige og bange. Her opfordrer han dem til bevægelse og til at gå. Samme opfordring kunne gives videre til kirken/ magthaverne om at bevæge sig, fatte mod og gå.

Tro
Tro er noget vi hviler i, tro er noget vi gør, tro er noget vi lever, tro er noget vi deler. Troen på Jesus Kristus er kernen i kristendommen. Den kristne tro er mangfoldig og den enkelte og de enkelte kirker tyder den kristne tro, Bibelen, livet og eksistensen forskelligt, samtidigt med at de er en del af ét fællesskab, af én kirke og af én tro. Troen er det udgangspunkt vi møder samfundet og verden med.


For 19 år siden kom den svenske karmelitermunk, Anders Arborelius, til at få en rolle, som ingen svenskfødt har haft siden 16.-tallet, idet han blev den første svenskfødte, katolske biskop. Alligevel vågnede han en søndag i maj 2017 overrasket op til nyheden om, at pave Frans ville udnævne ham til kardinal. En begivenhed han – nu kardinal Arborelius – ikke vidste noget om. Således blev Arborelius Nordens første kardinal. Under kirkedagene er kardinalen inviteret til at åbne fortællingen om Jesu vandring på søen for os ud fra temaet tro. Arborelius er en markant skikkelse i svensk kirke- og kulturliv, samt som debattør og forfatter af en række bøger

31. maj – 09:00
09:00 — 09:45 (45min)

Midtbyens kirker

Handicapvenlig, Toiletter

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden