Ørkengudstjeneste

Ørkengudstjenesten – Økumenisk nadvergudstjeneste for alle sanser

Ørkengudstjenesten er en fælleskirkelig gudstjeneste med nadveren som centrum. Ved Ørkengudstjenesten samles kristne fra forskellige kirkelige konfessioner for at fejre nadveren sammen på en måde, som er dybt inspireret af den tidlige, udelte kirke og nutidige ørkenklostre i Egypten og Syrien. Når Ørkengudstjenesten fejres, er det derfor både med ikoner og røgelse, salmesang og vækkelsestoner, liturgiske klæder og lys, vand og vin og særligt bagte nadverbrød. Gudstjenestedeltagerne sidder på gulvet (eller stole) tæt rund om det lave alter, der udgør liturgiens centrum. I gudstjenesten, der er for alle sanser, bliver man spundet ind i Jesu liv, idet man følger ham lige fra undfangelsen til himmelfarten i en proces, som enhver kristen er kaldet til at tage del i.


Fredens Kirke, Sjællandsgade 34, Herning. Gudstjenesten foregår i kirkerummet.
NB: Arr. med Armbåndsfordel – pladser er reserveret personer med Himmelske Dage armbånd indtil 15 min. før arrangement start.


Prædikant er Kardinal Arborelius, Sverige, og evangelieteksten er hentet fra Lukas 24:49-53.

Simon Fuhrmann vil sammen med altertjenere og gudstjenestedeltagere fejre nadveren. Simon er præst i Levring og Hørup kirker i Midtjylland. Han er bl.a. også medlem af Det økumeniske kommunitet i Bjärka-Säby, hvorfra gudstjenesten kommer.

 

30. maj – 21:00
21:00 — 22:50 (1h 50min)

Midtbyens kirker

Toiletter

Ørkengudstjeneste

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden