Om retræte. En samtale med biskop Thomas fra Egypten

Hvorfor tage på retræte? Hvad sker der i stilheden med Gud og andre mennesker? Kom og hør biskop Thomas fortælle om Anafora, hvorfor retræte er vigtigt, retrætens rødder i Jesu liv og kristen praksis fra kirkens begyndelse. En bedre guide til retrætebevægelsen skal man lede længe efter.

Samtalen faciliteres af projektleder Dorthe Davidsen Langås fra dialogorganisationen Areopagos.


Fredens Kirke, Sjællandsgade 34 i Herning i kirkerummet.


I Egyptens ørken har biskop Thomas etableret Anafora, et retrætested som tager imod gæster fra hele verden. Dem, der har været der, glemmer ikke gæstfriheden, kærligheden og enkelheden. Man deltager i bønslivet, som man selv vil. Maden er dyrket på Anafora. Man får den ro, man i den accelererede moderne verden har brug for. Man erfarer, at den kristne tro trives bedst i fællesskaber. Anafora betyder ”at løfte op,” og mange besøgende oplever, at det er netop det, man er blevet efter et ophold på Anafora.

Det er ikke første gang vi får inspiration fra den egyptiske ørkentradition. Da den egyptiske kirkefader Athanasius af Alexandria i 340 blev forvist til Trier ikke så langt fra Danmark, efterlod han sig inspirationen til det første europæiske kloster, etableret af St Martin af Tours, i Ligugé, Frankrig. Den levende klostertradition Athanasius var rundet af, er stadigvæk levende, 1679 år senere.
Dernæst vil vi høre en historie fra vores egen kontekst i Danmark. Om Ådalen Retræte. Lederparret Heidi og Johannes Pedersen fortæller om deres møde med retrætebevægelsen, og hvad der fik dem til at etablere Ådalen retræte for nu godt 7 år siden. Hvad oplever de, at der sker i os mennesker, når vi søger Gud i stilheden og fællesskabet? Der vil være tid til at lytte, stille spørgsmål og smage på stilhedens frugter.

1. juni – 15:30
15:30 — 17:00 (1h 30min)

Midtbyens kirker

Handicapvenlig, På engelsk, Toiletter

Anafora

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden