Taler med Gud hver morgen

Der er behov for at andre end præster siger noget om tro, siger forfatter, der er stolt af at være med til at åbne en samtale i Danmark om tro.
At skrive en roman er som at gå på uroligt vand, fortæller Anne-Cathrine Riebnitzsky. Hun leder bibelreflektionen over fortællingen om ’Vandringen på søen’ om Peter, der tror og tager det første skridt ud af båden og ud på vandet. Og ja, så bliver han bange og synker i. Men han bliver reddet op igen og tænk, hvis han var blevet siddende i båden, – bange som de andre elleve.

Forfatteren fortæller, at hun selv taler med Vorherre hver morgen, inden hun går i gang med at skrive og skal træffe valg om, hvilken retning hendes fortælling skal bevæge sig i. Tit bliver hun klar over, at hun må gå en anden vej end den oplagte uden at vide, hvor det fører hen. Men hvis ikke man tager mod til sig og går det første skridt i tro, vil man aldrig få af vide, hvor de næste fører hen.

Da Anne-Cathrine Riebnitzsky skrev på romanen Smagradsliberen, blev hun klar over, at en nærdødsoplevelse blev nødt til at komme med i fortællingen, og hun gav sig til at læse alt, hvad hun kunne finde om emnet. Men først efter udgivelsen blev hun klar over, at romanen har sat  gang i mange samtaler mellem mennesker om tro, og at den har trøstet mange mennesker, som selv har mistet. 

  • Det kunne kun ske, fordi jeg tog et første trosskridt. Troen giver mig retning i livet, og jeg tør godt sige, at den langsomt har gjort mig til et bedre menneske, end jeg ellers var blevet.

Bibelreflektionen blev holdt fredag morgen under Himmelske Dage i Herning Valgmenighedskirke. Valgmenighedspræst Morten Kvist bød velkommen og forklarede, at bibelrefleksion er en ny genre, som er en mellemting mellem en prædiken og en genfortælling. I bibelreflektionen spejler et menneske evangeliet med sig selv og sit liv. Det er ikke som et spejl, der er fladt og gengiver alt en til en. Et menneske har altid ujævnheder og uregelmæssigheder lige som livet, og det giver refleksionen dybde. 

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden