To legekammerater på scenen

10. maj 2016. Dina Al-Erhayem står på scenen i Operaen i København. De svimlende balkoner med de gullige lamper er som lyskæder, der pakker Danmarks nye klassiske arena på Holmen ind som var den et gigantisk dekoreret påskeæg. Kameraerne snurrer. DR 1 sender live.

Pludselig sker det, der ikke må ske: Teknikken brænder sammen. Nu skal hun træde vande – mens hele Danmark ser på.  Men hun er ikke alene. Medværten hedder Peter Mygind.

-Peter tog et svanekostume på og gik ind og dansede ballet! Han kastede sig ud i det som et legebarn. Det var ikke bare morsomt, det var også helt særligt, fortæller Dina Al-Erhayem.        

Hun lænede sig den aften op ad skuespiller-kollegaen som en fisker i storm læner sig op ad rælingen. Hun fandt ud af, at han helt intuitivt lever efter devisen: Ingen frygt!

-Der er noget i Peter, der vender tingene om som Klods Hans, der kommer med det rigtige på det rigtige tidspunkt, siger hun.

13 år senere, 1. juni 2019, kan Dina Al-Erhayem igen støtte sig til hele Danmarks glædes-guru, når hun og Peter Mygind er værter på Det Himmelske Show i Jyske Bank Boxen. Dina har siden dengang fundet ud af, at ingen frygt-livsstilen er klassisk bibelsk livsvisdom:

-Der står “Frygt ikke” 365 gange i Bibelen. Vi behøver ikke være bange, når vi er kommet til tro, konstaterer hun.

For ganske få år siden ville hun have sagt noget andet. Men så inviterede en veninde hende med til at Alpha-kursus i en kirke i København, og i dag er Dina ikke bange for at fortælle om sin tro på Gud.

Inkluderende hjem

Med Jytte Abildstrøm som mor var Peter Myginds barndom en pamflet af forskellighed, når alskens kunstnere blev budt indenfor: 

-Det var alt lige fra græske skyggeteater-folk til Elsa Gress, Dirch Passer og Jørgen Ryg. Det der med at opleve en familie og en mor og en far, som siger “Hej, hvem er du?” det har jeg taget med mig. Mit barndomshjem har været det mest rummende og inkluderende hjem i universet, siger Mygind med en af den slags overdrivelser, ingen har lyst til at anfægte.

Den baggrund har også forsynet ham med en åben pande og et åbent sind over for kristendommen:

-Jeg havde en morfar og mormor, som midt i det her kaos af inklusion skabte en enorm tryghed. Min mormor tog mig i hånden, når jeg fik lov at sove, og så bad vi fadervor. Det står som noget helt rent og enkelt, husker Peter Mygind.

Han er dybt fascineret af medværtens trosrejse og betragter hende som en skøn legekammerat:

-Dina og jeg har to forskellige rejser, og sådan vil alle, der sidder i salen 1. juni, have forskellige rejser. Det her handler ikke om, at nogen stier er bedre end andre stier. For mig handler det om, at man i kærlighedens navn kan inspirere og løfte, understreger Mygind.

Og så har han en personlig drøm for sin deltagelse i det himmelske show:

-Et af mine store øjeblikke med at komme tæt på himlen var, da jeg stod med et gospelkor i Tivoli, og min krop eksploderede inden i af glæde og lykke over at få lov til at synge halleluja, og det glæder jeg mig helt vildt himmelsk til igen i Jyske Bank BoxenDet hi, siger Peter Mygind.

af Allan Høyer

Følg os

Følg os og få sidste nyt, indblik i forberedelserne og masser af liveopdateringer under arrangementet på:

Kontakt

Anne Mie Skak Johanson
Sekretær for Himmelske dage på Heden

Mobil: +45 61223560 
Mail: info@himmelskedage.dk

www.danskekirkedage.dk

Nyhedsbrev

Copyright © 2018 Himmelske dage på Heden