Kunst er et tilflugtssted fra en hverdag i krig og konflikt. Den palæstinensiske kunstner Rana al Batrawi, leder af Dar al Kalima University's kunst satellit i Gaza, og nu efter flugten fra Gaza tilknyttet 'Artist in Residence' på Ècole Nationale Supérieure d'Art de Bourges. Alle 11 universiteter i Gaza er jævnet med jorden, også DAK's kunstsatellit. Fra Paris har Rana undervist lærere og frivillige i Gaza for at skabe håb. Der fokuseres på, hvordan skabelse af kunst, særligt for og med børn og unge, kan fungere som bearbejdning af tab, frygt og traumer. Kunsten bliver til det sted, hvor man glemmer sult og tab, og i stedet mærker fællesskab, samhørighed og håb.
Rana al Batrawi har i dagene før Himmelske Dage - sammen med elever og højskolelærer Carla Bøg Gadegaard fra Silkeborg Højskole - arbejdet med kunstneriske udtryksformer i en hverdag præget af krig og katastrofe. Resultatet af deres arbejde kan opleves på Himmelske Dage 2025. Rana al Batrawi vil fortælle om, hvordan kunst og kreative udtryk bruges også midt i krigens gru for at bearbejde børn og unges traumer. Derefter vil HD25s gæster indbydes til at arbejde med egne traumer i en guidet kreativ proces.
Mød
- Rana al Batrawi, kunstner og leder af Dar al Kalima University's kunst satellit i Gaza, og nu efter flugten fra Gaza tilknyttet 'Artist in residence' på Ècole Nationale Supérieure d'Art de Bourges. Gennem lærere og frivillige i Gaza arbejder hun videre online som inspirator og underviser for med kunst at frisætte børn og unge ramt af traumer.
- Saif Hammash, kandidat i filmproduktion fra Dar al Kalima University i Betlehem. Han er vokset op i Deheishe flygtningelejren i Betlehem. Saif er dette forår elev på Silkeborg Højskole. Han har som kunstelev været med i kunstworkshoppen på Silkeborg Højskole. Mød også Saif på den palæstinensiske filmfestival, her viser han sin egen film 'The Deers tooth'.
- Unge højskoleelever fra Silkeborg Højskole
- Carla Bøg Gadegaard, kunstlærer på Silkeborg højskole