Grønne Bønner i kirken. Natursyn, biodiversitet og smagsprøver med naturformidler og Verdensmålschef Martin Keller

31 maj
lørdag d. 31. maj 2025 kl. 18:00  -  19:45
College 360
Grøn og pilgrim
Tilføj til dit programFjern fra dit program

Igennem sang, musik og madlavning vil Martin Keller fortælle om samspillet mellem grønnere fødevarer og et mere bæredygtigt samfund.

Martin Keller, som mange vil kende som en fremragende naturformidler fra tv’s ”Martin & Ketil” og ”Naturpatruljen”, arbejder som formidler og Verdensmålschef for Dansk Vegetarisk Forening. Grøn Kirke under Danske Kirkers Råd har i år et spændende samarbejde med Martin og DVF.

Martin Keller arbejder på at engagere flere aktører i omstillingen af vores fødevaresystem og herudover at formidle plantebaserede fødevarers kobling til verdensmålene.

Kl. 19.15-19.45

Efter smagsprøver på Martin Kellers ”grønne bønner”, bliver der mulighed for at møde Simon Milwertz Philipsen, kok, eddikebrygger, underviser og forfatter: Vi danskere har et ret fattigt ordforråd, når det gælder smag. En beskrivelse bliver ofte “det smager godt” eller “det mangler salt”. Sanserne er et højt specialiseret måleapparat, som kun få er bevidste om. Vi bruger alle sanser, når vi spiser, uanset om vi er klar over det eller ej. Men vi kan øve os i at udnytte lugt, følelse, lyd, udseende og smag langt bedre. Grøntsager er en gave for smagen. Her finder vi en stor mangfoldighed i farve, form, duft, konsistens og smag. Bliv klogere på velsmag.

Foto: gronkirke.dk